Pelaa, tutustu ja opi pelitunneilla!

Ensimmäisen luokan oppilailla on mahdollisuus osallistua opettajan ohjaamalle pelitunneille. Pelitunnit voivat olla valinnaisia muille oppilaille, mutta valmistavan opetuksen oppilaille tunnit kuuluvat opetukseen (24 vvt). Pelituntien tavoitteena on vahvistaa inklusiivisen valmistavan opetuksen oppilaiden kielitaitoa ja auttaa kaikkia luokan oppilaita tutustumaan toisiinsa.

Pelitunti pidetään joko päivän ensimmäisenä tai viimeisenä tuntina. Pelitunnista vastaa luokanopettaja tai S2-opettaja. Tunnille voi osallistua oppilaita usealta luokalta.

Käyttökuvaus

Tänä lukuvuonna Töölön ala-asteen pelitunti on järjestetty aamuisin luokanopettajan johdolla. Yhdessä pelaaminen on tukenut toisiin tutustumista ja kielitaidon kehittymistä.

Pelitunnille oli aluksi valittu pelejä, joita voi pelata hyvin vähäisellä kielitaidolla. Kullakin pelikerralla kerrataan yhdessä peleihin liittyvää sanastoa kuten värejä, muotoja ja numeroita.

Hyväksi kokemiamme pelejä ovat mm. Halli Galli, Halli Klack , Kimble, Otrio, Robot Face Race, Calm before the Storm, kuvabingot, bingot ja muotopelit.

Töölön ala-aste

Kehittäjätiimi

  • Katja Ruotsalainen, Töölön ala-asteen koulu
  • Niina Stam, Töölön ala-asteen koulu