Itsetunto kehittyy lukuryhmässä

Ensimmäisen luokan oppilaat jaetaan säännöllisesti neljään lukuryhmään harjoittelemaan lukemista. Opettajina toimivat luokanopettajat, S2-opettaja ja laaja-alainen erityisopettaja. Lukuryhmät toimivat kerran viikossa koko vuoden ajan.  Ryhmien jakoperusteena on lukutaidon vahvistaminen eikä niinkään kielitaito.

S2-opettajan ryhmässä inklusiivisen valmistavan opetuksen oppilaat oppivat sanan merkityksen sekä lukemaan ja kirjoittamaan kyseisen sanan. Valmistavan opetuksen oppilaiden osaaminen pääsee esille pienryhmässä paremmin kuin omassa luokassa ja samalla heidän itsetuntonsa kehittyy.

Käyttökuvaus

Pasilan peruskoulussa meillä on kaksi ekaluokkaa. Palkitimme koko vuodeksi perjantaille yhden lukutunnin, johon resursoitiin myös S2-opettaja ja laaja-alainen erityisopettaja. S2-opettajan lukuryhmässä on 2 valmistavan opetuksen oppilasta, joilla lukutaito on hieman vahvempi kuin muilla ryhmäläisillä. Tällöin he uskaltavat näyttää taitonsa, vaikka sanavarasto on muita suppeampi. Oppilaiden itsetunto ja motivaatio opiskeluun on kehittynyt.

Pasilan peruskoulu

Kehittäjätiimi

  • Anna Palo, Pasilan peruskoulu
  • Laura Vasile, Pasilan peruskoulu