Uutta luova oppiminen kukoisti jälleen STEAM-haastekisassa

Asiantuntijaopettajien STEAM-tiimi palkitsi lukuisia oppijoiden kisatöitä.

Viime syksynä perusopetuksessa pilotoitu STEAM-haastekisa toteutettiin tänä keväänä paitsi perusopetuksessa myös varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa.

Leikkimielisessä kisassa oppijat ovat yhdessä päässeet ideoimaan, opettelemaan uusia taitoja sekä jakamaan omaa innostustaan ja omia tuotoksiaan muille. Painopiste on ollut yhdessä tekemisessä ja hauskanpidossa sekä oppijoiden ideoiden, luovuuden ja taitojen näkyväksi tekemisessä.

Kevään kisassa oli mahdollisuus toteuttaa useita erilaisia haasteita, kuten oma soitin, jokin muu oma rakentelu, jonkin esineen tuunaus, suunnitella ketulle kiikarit (varhaiskasvatus ja esiopetus) tai 3D-malli (perusopetus), ohjelmoida jotakin tai suunnitella logo Aula-oppijaportaalille (perusopetus).

STEAM-asiantuntijaopettajat julkistivat ansioituneimmiksi arvioimansa kisatyöt 6.5.2021 verkkolähetyksessä. Nämä palkitaan kunniakirjoin ja STEAM-aiheisin rakentelusetein. Kaikki osallistujat saavat lisäksi pienen STEAM-aiheisen muiston.

STEAM on pedagoginen lähestymistapa, jolla tuodaan erityisesti matematiikan ja luonnontieteiden opiskeluun lisää innostusta ja merkityksellisyyttä. STEAM:issa yhdistellään uutta luovasti mm. tutkimista, ajattelua, kokeilua, rakentelua, ohjelmointia ja muotoilua.